ik zoek een adviseur.com
Jouw bedrijfsadviseur
Elke ondernemer en ook elke ZZP’er kan het beamen: je kunt niet alles zelf weten en doen. Dus kom je vroeg of laat in een situatie terecht dat je besluit om een adviseur in de arm te nemen.
Een bedrijfsadviseur geeft advies en handelt vraagstukken af voor ondernemers en organisaties over allerlei onderwerpen. Ze kunnen financieel van aard zijn, over het personeel van de organisatie gaan of betrekking hebben op de strategie van de onderneming. Daarnaast heb je gespecialiseerde bedrijfsadviseurs die je kunnen helpen bij bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord ondernemen of uitbreiding van de activiteiten in het buitenland. Voor elk vraagstuk en voor elk onderwerp is er een adviseur.
Analyse en advies
Het afhandelen van vraagstukken komt in feite neer op het analyseren van een probleem om hier advies over te geven hoe het beste met het vraagstuk om kan worden gaan. Naast het analyseren en adviseren begeleidt de adviseur de organisatie vaak ook bij het proces om het vraagstuk op te lossen, eventueel door het leveren van tijdelijke specialisten.
Veel voorkomende onderwerpen waarover wordt geadviseerd zijn arbeidsrecht, organisatiekunde, en strategiebepaling. De reden dat bedrijfsadviseurs ingehuurd worden, is dat veel ondernemers en organisaties niet zelf de kennis in huis hebben om een bepaald vraagstuk intern op te lossen. Extra voordeel is het koele, onbevooroordeelde oog van de buitenstaander. De adviseur ziet waar de ondernemingsleiding blind voor is geworden.
Specialisaties
De bedrijfsadviseur wordt in de praktijk ook wel een organisatieadviseur genoemd of een managementconsultant. De taken kunnen per opdracht verschillen Hij of zij adviseert een bedrijf of organisatie. Ook kan de bedrijfsadviseur op zijn beurt weer specialistische adviseurs inschakelen.
Sommige adviseur zijn gespecialiseerd in verandermanagement, of in communicatie. Je hebt adviseurs op het terrein van logistiek en vervoer, fiscale zaken, vestigingsvraagstukken, milieuwetgeving… je kunt het niet bedenken of er is een adviseur.
MKB-adviseurs
Meestal hoor je over de bedrijfsadviseurs van de bekende adviesbureaus, ingeschakeld door grote bedrijven en overheden. Maar er zijn ook adviseurs voor kleine bedrijven en zelfstandigen. Soms via ondernemersverenigingen of via de KvK, maar meestal wordt er gekozen voor een zelfstandig adviseur.
Deze bedrijfsadviseurs zijn laagdrempelig en minder kostbaar dan de grote jongens. Ook voor een ZZP´er of ondernemer in het MKB kan het inschakelen van een bedrijfsadviseur in veel gevallen dan ook bijzonder interessant zijn.
Dit is wat Wikipedia heeft te melden over de bedrijfsadviseur: https://nl.wiktionary.org/wiki/bedrijfsadviseur
Specialismen in bedrijfsadviesEr zijn adviseurs op alle mogelijke terreinen en met de meest bijzondere specialisaties. Er zijn adviseurs op het gebied van milieu, ict, organisatiekunde, bestuurskunde, kantoorinrichting, logistiek, kantoorautomatisering, personeelsbeleid, training en opleiding, wettelijke zaken, boekhouding, bedrijfsprocessen, schuldenaanpak, maatschappelijk bewust ondernemen, subsidieverwerving, bedrijfsgroei of juist krimp, wagenparkbeheer, ethische zaken, emancipatoire aangelegenheden, machineparkbeheer, kantine-inrichting… ach voor welk onderwerp en voor welke vraag van een ondernemer is er eigenlijk geen adviseur? |
Adviseer jezelfZelfhulp voor ondernemers en zelfstandigen is sinds er internet is, een tweede natuur geworden. Natuurlijk vind je heel veel tips en goede raad van mede-ondernemers op ondernemersblogs en in zakelijke titels als die van sprout. Maar die tips zijn in de regel algemeen en generiek. Goed om kennis van te nemen, maar niet zaligmakend in jouw specifieke geval. Daarvoor kun je beter een adviseur in de arm nemen die jouw situatie kent. IMK Intermediair (https://www.imk.nl) Sprout (https://www.sprout.nl) Ik ga starten (https://www.ikgastarten.nl) |